A Világ  Gyalogló (hó)Nap öt zergevirágos programjainak leírását és fényképalbumát itt találjátok.


2019.október 3.

Ma reggel sokan, 21-en gyülekeztünk a WWD 2019-es hónap 1. napján. Most is két csoportra váltunk, 9-en a ’fürge lábak’ csoportot, 12-en pedig a ’rehab’ csoportot választották.

K.Jutka – a ’fürge lábak’-ból: „Átlag 4,6 km/h sebességgel jártuk be a 8,7 km- t. Az eső után isteni volt a levegő, a szelet is feltartóztatták a fák!”

A ’rehab’ csoport ugyan ’csak’ 7,5 km-t tett meg, de így egyszerre értünk mindannyian a túra végére és tartottuk meg a levezető nyújtást.

A pihenő helyen szokáshoz híven találkozott a két csoport és elfogyasztottuk E.Ica finom csokoládéját és N.Annáék Olaszországból hozott desszertjeit. Tudjátok, amit lemozgunk, azt rögtön pótoljuk is…   


2019. október 10.

A királyréti kirándulásunk beszámolóját , az ott készült fényképeket és a videókat szintén a „Kirándulások 2019” menüpontban, de külön bejegyzésben láthatod.


2019. október 17.
Ma a lassúbb csapattal, kellemes tempóban jártuk be rövidebb útvonalunkat, így időnként találkoztunk a fürgelábúakkal. Együtt eszegettük Széll Marika finom szőlőjét, Katika édességét. Az út végén már fáradni kezdett a társaság, így a csacsogás helyett a szajkó rikoltása, Katika dúdolgatása keveredett az erdő csendjével. Felhőtlen égbolt alatt lassúbb csapat: 7.75 km
Tempósabbak: 8.8 km


2019. október 26.
Szombaton 29-en indultunk az utolsó kellemes, kabát és sapka nélküli kirándulásunkra. Nem túl korán, viszont még hűvös időben találkoztunk az Örs Vezér téren és jó hangulatban utaztunk a Gödöllő végállomásig. Utunk során megtekintettük Gödöllő vasútállomásának Királyi Váróját, sétáltunk az Egyetem parkjában, megálltunk Fadrusz János „Krisztus a kereszten” című szobránál, elidőztünk a Botanikus kertben, Máriabesnyőn a templomot, majd Teleki Pál sírját néztük meg. Egy kis hegymászással a Sziget étterembe érkeztünk elfogyasztani estebédünket, aztán távolsági busszal utaztunk vissza, Budapestre.
Út közben azért csappant a létszám, mert néhányan „lemorzsolódtak”, de tizenhatan végig kitartottunk.
A kirándulás beszámolóját és a fényképeket, videót a „Kirándulások 2019” menüpontban, külön bejegyzésben láthatod.


2019. október 31.

Mára is jutott egy ” buli”. A mindig életvidám, fitt, energikus Katikánk 86 éves lett. Ez alkalomból kedveskedett nekünk egy kis itókával és sütivel. Az időjárás is törődött velünk, gyönyörű napsütésben jártuk be az aranyló erdőt 😃


A fényképeket csak a Baráti Kör bejelentkezett tagjai láthatják.