Ma 25-en indultunk neki a Csömöri Körtúrának, igaz két csoportba. A 20 km-es távot 9 gyors Zerge vállalta, 16-an pedig a rövid 8 km-es távra ’neveztek be’…

Az elején azért volt egy kis bökkenő, mert Ferinek – aki a hosszú táv vezetését vállalta – nem sikerült 8-ra az Őrs vezér térre érnie, hanem csak a következő HÉV-vel jött utánunk. Ezért nem az eredetileg tervezett útirányban kezdett a 8 km-es csapat, hanem ellenkezőleg, együtt indultunk el mind a Horgásztóig.

Innen már – egy kis technikai szünet után és mivel Feri is megérkezett – külön-külön indultunk tovább.

Úgy hallottam, hogy a ’20-asok’-nál semmi különösebb nem történt pár kis paci etetésen kívül, még az ismertető táblákkal sem sikerült a ’roham’ tempó miatt megismerkedniük.

Nálunk, a ’8-asoknál’ azért volt egy-két apróság. Találtunk egy játszóteret, ahol a szendvics evésen és a ’csúcs-ital’ elfogyasztáson kívül találtunk ping-pong ütőket és labdát is, ezért gyorsan lejátszottunk egy-két szettet, hintázunk, könyveket nézegettünk, stb.

Megmásztuk a Kálvária dombot, ahol azért eléggé nehezített volt néhány helyen a terep, mondhatom (mivel azt is bejártam), hogy nehezebb mint a 20-asoknál az utolsó szakasz egy kis része. Lefelé át kellett kelni Monten bike pályán, felfelé igen meredek fa lépcsőkön kellett felsegítenünk egymást, mivel tele volt ismeretlen lukakkal, ezért nagyon oda kellett figyelni, hogy hová lépünk.

Végül is ½ 12-re már az étteremben voltunk, ahol ettünk-ittunk és pont addig ( ½ 2-ig) tartottuk melegen a helyet, amíg a 20-asok megérkeztek. Ők is megebédeltek, és ½ 4-re már az Őrsön is voltak.

Jó napunk volt, még az idő is remek (se meleg, se hideg, szép napos) volt.

A képeken mind a két útvonal látható, persze az egyéb események mellett. És azért hogy Csömör és környékének információs tábláival és egymás útvonalaival is megismerkedjetek, felteszek néhány, a ’Bejáráson’ készült ismertető képet is: 


A nagyobbik túrát teljesítők neve azóta már szerepel is a Csömöri Körtúra honlapján.
(A teljesítőket a teljesítés időpontja alapján rendezték sorba, így nem velünk kezdődik a lista.)

A programon készült fényképeket csak a Baráti Kör tagjai láthatják.