Teljesítmény túra – TRIUMPH 10

(Kövér Jutka tollából – {kis kiegészítéssel})

15 bátor Zerge indult ma útnak a Sarokkő egyesület által szervezett TRIUMPH 10 teljesítmény túrán. {Sokáig törtük a fejünket, hogy miért is ez a neve a túrának, végül Jutka megfejtette – TRIUMPH = győzelem v. diadal, diadalmaskodik}

A kiindulási helyen duplán is meglepődtünk. Egyrészt sűrű köd fogadott minket, másrészt havas, téli táj tárult elénk.

Miután kitöltöttük a jelentkezési lapokat, feltöltöttük magunkat a terülj-terülj asztalkáról energiával, főleg zsíros kenyérrel, lilahagymával megrakva. Leöblítettük forró teával, (néhány zugivó már egy kis gyorsítót is töltött magába), majd indulás!

Pár száz méter után a félősök felvették a szöges talpakat, így biztosabban haladtak a havas jeges úton. {Idén is az egyik fél pár szöges talp máshoz – most Katikához – került, miután az övé mindig leesett a cipőjéről 🙁} Nagy szuszogások közepette felkapaszkodtunk a János hegyre, itt volt az első ellenőrző pont.

Nem sokkal később a libegőnél leálltunk egy kicsit pihenni, no meg az itókákat sem akarta senki tovább cipelni, így ismét egy kis folyékony energiapótlás következett.

Olyan lendületesen haladtunk néhányan elől, úgy elbeszélgettük az időt, hogy elfelejtettünk lekanyarodni az egyik elágazásnál. Ildi telefonált ránk, hogy hol vagyunk már? Mit volt mit tenni, visszamentünk az elágazáshoz, ott találkoztunk a többiekkel. Ildi azt gondolta, hogy azért hoztunk magunkkal térképet, hogy használjuk is, de ez az elképzelése naivitásnak bizonyult.

Élveztük, ahogy a hó ropogott a lábunk alatt, de ahogy közeledtünk Makkosmária felé, hirtelen elfogyott a hó. Itt volt a harmadik ellenőrző pont, kólával, ásványvízzel, nápolyival vártak minket. {Makkosmária környékén nagyon sok gyönyörű fát láttunk, többek között olyan harkályok által kivájtat is megcsodáltunk, amilyet a múltkor a Kórháznál vettek észre a lányok 🙂}

Ismét emelkedő következett, nem nagyon örültünk neki, hogy megint felfele kell kaptatni, de itt legalább nem csúszott az út. A bokrok viszont deres pompában díszelegtek, sőt a hajunkra is ráfagyott a pára, így mi is díszelegtünk. Amint megkerültük a hegyet, ismét visszatért a téli táj, és utunk végéig el is kísért.

Miután megkaptuk a megérdemelt jutalmunkat, a kitűzőt és oklevelet, befaltunk egy csomó zsíros, körözöttes, nutellás kenyeret forró teával és hazaindultunk.


A Teljesítménytúrán készült fényképeket csak a Baráti Kör bejelentkezett tagjai láthatják.