Évzáró séta a Péterhalmi erdőben

Kedvenc nordic-os terepünk, a Péterhalmi erdő régen látott ilyen sok fürge Zergét. A gyülekezőnél már 28-an voltunk és még öten csatlakoztak hozzánk a pihenőhelyünknél, a TEA-háznál. Nagyon örültünk annak, hogy régen látott csoporttagokkal is tudtunk ismét találkozni.

A hosszú menetoszlopunk elég kevés kerülővel, igen rövid úton igyekezett megközelíteni a karácsonyi piknik helyszínét. Az idő ezen a napon a decembernek megfelelően elég hideg volt, de mi a didergés helyett a gyors haladást választottuk. A botunkat nem mindig sikerült beszúrni a talajba, a fagyott földön gyakran megcsúszott. Kitartóan beszélgettünk a mellettünk haladókkal, így az egy órás gyaloglás sokkal rövidebbnek tűnt.

Amikor megérkeztünk a tisztásra, kellemes meglepetésben volt részünk. Terített és feldíszített asztal várt minket, amit Ferinek és a Banka házaspárnak köszönhettünk. Különösen Icának örültünk, akit betegsége miatt már nagyon régen nem láttunk. Hamarosan Rácz Gabi is előkerült és bemutatta nekünk családját és kicsi unokáját.

Ildi figyelmeztetését nem fogadtuk meg, miszerint csak kevés ennivalót hozzunk, az asztalok zsúfolásig megteltek dobozokkal és a dobozokban található finomságokkal. A kínálatot felsorolni lehetetlen, de az biztos, hogy kóstolgathattunk húsos és vegán fasírtot, sós pogácsát, rudat, spenótos rétest. Az édességet imádók széles tábora még nagyobb választékot találhatott az asztalokon. Volt mákos, diós, kakaós süti, isteni golyócskák, szerényen meghúzódó narancsszeletek. Mindenki bizonyítani akarta, hogy nagy szakértője a cukrászatnak, mi pedig szorgalmasan zsűriztünk. A hidegre való tekintettel szomjunk oltására előnyben részesítettük az alkoholos italokat, forralt bort és a különböző pálinkákat. Baranyai Laci forralt bora kiváló volt és nagyon erős, aminek a spórolás volt az oka. Felesége, B.Edit kispórolta belőle a vizet. Ettünk, ittunk, közben folyamatosan diskuráltunk. Több mint fél óra múlva kezdtünk fázni. Ekkor összecsomagoltuk a maradékokat. Nem csak a sajátunkat, hanem válogattunk a legfinomabb falatokból, hogy otthon maradott szeretteink is átérezzék a karácsonyi piknik lényegét.

A falatozás közben sem feledkeztünk meg néhány fontos dologról. Az év vége alkalmából meleg szavakkal és szerény ajándékkal megköszöntük Ildi áldozatos munkáját és mindazt, amit értünk tett a 2022-es évben. Ezt felsorolni szinte lehetetlen. Feri is kapott csoki macit és kedvenc italát, amit reméljük, megoszt majd velünk. Neki is megköszöntük a tervezést és a kifárasztós külön utakat. Ildi most sem felejtette el megajándékozni segítőit, amit mi örömmel fogadtunk.

Jóllakottan és cseppet sem szomjasan elindultunk visszafelé két csapatban. Ildi a népesebb társasággal megfontoltan haladt kisebb kerülőkkel a kiindulási pont felé. Mi Sz. Marika vezetésével, nagyobb kanyarokkal és Széll sebesen mentünk ugyanoda. A nyújtás végére szerencsére utolértük őket, így ebből sem maradtunk ki.

Nemcsak a mai sétánk, de az év is hamarosan véget ér. Elköszöntünk egymástól kellemes ünnepeket kívánva. 2023 januárjában folytatjuk, de többen már karácsony utáni kedden találkozni fogunk, mert nehezen bírjuk nordic walking nélkül.

– Siklós Juli


Az évzárón készült fotókat csak a Baráti Kör bejelentkezett tagjai láthatják.