Hát érdekes napunk volt. Ma volt a ’Séta Martonvásáron’ program, mely igen érdekesen alakult…

Reggel 8-kor 21-en gyülekeztünk a KöKi-n (ebből 12 Zerge 🙂) azzal a céllal, hogy az eddig jól bevált 8:27-es Székesfehérvári járattal megyünk Martonvásárra. Hozzánk csatlakoztak volna Kelenföldön 12-en, Martonvásáron pedig még 2-en (ők kocsival érkezetek)….

 

Itt kezdődtek a meglepetések. Először 25 perc késést jelzett a MÁV, aztán már 9 órakor azt közölték, hogy egyáltalán nem indul a székesfehérvári vonalon KöKi-ről járat. Forró dróton a kelenföldiekkel megbeszéltük (ők ott várakoztak, mert onnan sem indultak a vonatok), hogy Metróval átmegyünk Kelenföldre, azt hittük, hogy onnan több esélyünk van célunkat – Martonvásárt – elérni. Ide már ’csak’ 19-en érkeztünk.

Mire Kelenföldre értünk, akkorra ők már elindultak egy vonattal, igaz nem jutottak messzire, Érd előtt, Nagytéténynél várakoztak. Mi is várakoztunk egy jó darabig, a tömeg egyre nőtt, vonat pedig nem jött és a hangosbemondó továbbra is problémát jelzett Érd és Tárnok között.

Végül csapatunk úgy döntött, hogy változtatjuk a célt (GPS – újratervezés ), ha Martonvásárra nem sikerül, elmegyünk Esztergomba. A legvállalkozóbb 11 indult újra Metróval, de most már a Nyugatiba.

Épp elértük a 11:03-as Esztergomi járatot. Ezzel végre nyugodtan, kellemes körülmények között értünk Esztergomba, ahol már ’csak’ a buszjáratot kellett kivárnunk, ami felvitt minket a Bazilikához. Igaz helyi járat volt, (Esztergom, 11-es járat) többször oda-vissza megjártuk vele a fél várost, mire felért a Bazilikához. Igazi városnézésen vehettünk részt – idegenvezető nélkül  )

Útközben eldöntöttük, hogy a kultúrprogram előtt megtömjük hasunkat, és Esztergom nevezetes éttermébe, a Csülök Csárdába indultunk. Végre szerencsénk volt, és kint a szabadban, árnyékos helyen sikerült asztalokat kapnunk. Sok-sok csülköt, sztrapacskát, sört fogyasztottunk (persze volt, aki rántott borjúlábat, flekkent vagy halat kért, de ez a kivétel volt) 

Időközben a Martonvásári csapat (14-en) is elérte a Postakocsi éttermet, ahol 34 fő helyett kellett volna fogyasztaniuk – hiszen annyi ebédet rendeltünk előre, és nem fogadták el indoknak azt, hogy a MÁV miatt megváltozott a létszám. De legalább ők is finomat ettek.

Ebéd előtt-után a kultúrprogram (Beethoven múzeum, Óvoda múzeum, Bazilika) mind a két helyszínen meg lett tartva, utána pedig kényelmesen érkeztünk vissza a kiindulási pontjainkra.

Összességében jó napunk volt, vidáman fogadtuk a rögtönzéseket, változtatásokat, a jó időt. Az esztergomi különítmény kimondottan élvezte a nem előre megtervezett programot. 


Ja, és összességében még 8 km-t gyalogoltunk is…

A programon készült fényképeket csak a Baráti Kör tagjai láthatják.