Az alábbi beszámoló a WWD pályázathoz készült.

Csípős hidegben 24-en gyülekezett ’kis’ csoportunk ma reggel 8:30-kor Lőrincen a Péterhalmi erdő bejáratánál, a Goroszló utca és Közdűlő u. sarkán.

’Zergevirág’ csapatunk nyugdíjasokból áll (több mint 60-an vagyunk), akik a nordikozásban találták meg a mozgás örömét és a sokévi munka után egy új közösséghez való tartozás élményét. Heti háromszor találkozunk immár negyedik éve három helyszínen és rójuk a kilométereket esőben, hóban, napsütésben, hidegben-forróságban egyaránt. Rendszeresen szervezünk nagyobb túrákat is a hegyekbe (Buda, Mátra, Börzsöny, Vértes, Mecsek, Velence, stb…). Örömmel tapasztaltuk, hogy ma két új hölgy is csatlakozott hozzánk.

 A bemelegítés után két csapatban, két irányban indultunk el. Az egyik csapat a lassúbb, megállásokkal tarkított utat választotta, a másik egy kicsit tempósabb, folyamatos haladással tette meg a távot. 

A napsütötte erdőben sok kutyát sétáltató, kocogó, futó, fiatalabb és idősebb, mozgást kedvelő sporttárssal találkoztunk. Az út 2/3-nál már le is kerültek rólunk a meleg ruhadarabok.

 Menet közben gyönyörködtünk a lassan színesedő erdő pompájában, és egyszer csak szembetalálkoztunk a társcsoportunkkal. Úgy üdvözöltük egymást, mintha régen találkoztunk volna, és rögtön közös fotózásba kezdtünk.

Megbeszéltük, hogy eddig merre jártunk, majd továbbra is két csoportban folytattuk utunkat.

        Utunk végén jólesett a levezetést szolgáló torna.

A tempós csapat 8,27 km-t gyalogolt 1 ó 45 perc alatt, a kényelmesebben haladó 8,14 km-t 2 ó 07 perc alatt (persze ebben a pihenő idők is benne vannak J).

Kellemesen elfáradtunk!

Az edzésen készült fényképeket csak a Baráti Kör tagjai láthatják.